Dermatovenerolog Sunčica Živković govori o pregledima mladeža

Dermatovenerolog Sunčica Živković govori o pregledima mladeža

Mladeži su promene na koži i sluzkoži koje se sastoje iz grozdova ćelija koji nose pigment-melanocita. Mladeži mogu biti različite boje, oblika i veličine što kao i njihov broj zavisi od genetske predispozicije. Neki od njih su prisutni od rođenja, a neki se javljaju tokom života pod različitim uticajima

Nakon kliničkog pregleda, dermatolog će uraditi dermoskopski pregled mladeža nakon čega će vam biti preporučeno da li mladež treba ukloniti ili ne.

Dermoskopija (epiluminescentna mikroskopija, imerziona dijaskopija) je in vivo neinvanzivna (bezbolna, neškodljiva) dijagnostička tehnika kojom se otkrivaju tumori kože. Uz pomoć ove tehnike vide se strukture koje su inače nevidljive ili nedovoljno vidljive golim okom.

Ukoliko se odlučite za uklanjanje mladeža, u Diva Medical se svi benigni mladeži uklanjanju radiotalasima kao najbezbednijom, najsavremenijom metodom za uklanjanje mnogih promena na koži.

Naš spec. dermatovenerolog Sunčica Živković u video snimku govori o pregledu mladeža i koliko je važna redovna kontrola.

Za pregled u Diva Medical i radiotalasno uklanjanje mladeža budite slobodni da nas kontaktirate svakog radnog dana na naš kontakt telefon 011/2444676 i posetite nas u ulici Prote Mateje 9 blizu trga Slavija.

 

Više o pregledu mladeža pogledajte ovde.