Osnivač Laser centra Diva Nataša Tomašević-Zmbov i prim. dr Jasna Czurda-Potić  govore o uklanjanju mladeža i drugim promena na koži.

Virusne bradavice predstavljaju benigne izrasline na koži i sluzokoži koje su uzrokovane HPV virusom (humani papiloma virus).

Kada virus dođe u kontakt sa kožom, najčešće kroz mikrotraumu na koži, ulazi u ćelije gde se deli i dovodi do stvaranja bradavice. HPV je ubikvitaran virus - što znači da je široko rasprostranjen u čovekovoj okolini. Smatra se da je 7- 12 % ljudi obolelo. Prevalenca kod školske dece je još veća i iznosi od 10-20%. Jednaka je pojava kod oba pola. Mogu se razviti u bilo kom uzrastu mada su retki kod odojčadi i u ranom detinjstvu. Svi dolazimo gotovo svakodnevno u kontakt sa ovim virusom: kada se rukujemo, hvatamo za kvaku ili kucamo na računaru.  Do sada je identifikovano više od 100 tipova ovog virusa. Određeni tipovi virusa imaju izražen afinitet prema koži, a neki tipovi imaju veći afinitet prema genitalnom traktu.
Ima virusa koji izazivaju infekciju kako kože tako i genitalija.

Diva Laser Centar Vas kao i svake nedelje iznenadi nečim novim, a danas ćemo ponovo staviti akcenat na povezanost ishrane i kože! Naš današnji izbor je tuna, kao i druge ribe bogate omega3 masnim kiselinama - losos i sardine.

Šta su omega3 masne kiseline?

To su esencijalne nezasićene masne kiseline. Esencijalne znači da su to molekuli koje moramo unositi putem hrane odnosno ne mogu se sintetisati u ljudskom telu, a od vitalne su važnosti za normalan metabolizam.

Kada kažemo trening obično je prvo što nam padne na pamet teretana ili bavljenje nekim sportom.

Danas Vam Diva Laser Centar nudi trening ALI ZA LICE - niz kratkih vežbica koje ukoliko ih svakodnevno upražnjavate, može poboljšati arhitektoniku vašeg lica, učiniti da ono deluje mlađe i učiniti kožu lica lepšom i jedrijom.
Naime mišići lica se ni po čemu ne razlikuju od mišića na drugim delovima tela a njihov broj - imamo ih čak 57 govori u prilog da ih ne smemo zapostaviti.

Princip je jednostavan - vežbice pospešuju cirkulaciju u koži čime se u ćeliji kože povećava dotok kiseonika i hranljivih materija i pospešuje proizvodnja kolagena i elastina-proteina koji su našoj koži od suštinske važnosti.
Dobra strana je što ih možete raditi dok ste za računarom, odmarate se uz televizor ili čitate vašu omiljenu knjigu a već posle kratkog vremena imaćete osecaj kao da vam je lice "prodisalo".

Činjenice govore, a nauka potvrđuje da svakodnevna nega kože lica nije dovoljna da ublaži ili popravi negativne i neželjene efekte godina, brzog i savremenog načina života, kao i štetne uticaje zagađenja iz okoline.
Osim proverenom i kvalitetnom kozmetikom, Vašoj koži i lepoti pouzdano možete pomoći pristupačnim, a efikasnim tretmanima kojima se stimuliše sinteza elastičnih i kolagenih vlakana u koži.

Krajnji rezultat jeste osvežena, zategnuta, blistava koža sa ublaženim borama na licu i vidljivo smanjenim podočnjacima.